2019. április 28., vasárnap

KoronaKert étterem - lehetett volna

KoronaKert étterem - étteremkritika
Nem ismeretlen számunkra a XVI. kerület és mégis egy hétvégi biciklitúra kellett ahhoz, hogy a Szentkorona utcában véletlenül ráleljünk egy bájos kerthelyiségre, melynek kovácsolt vas kapuja mögött -suhantunkban - asztalokat véltünk felfedezni. A kerthelyiség mint kiderült a KoronaKert étterem része, úgyhogy be is mentünk felfedezni, hátha kincset találunk itt a külváros eldugott szegletén...


Mintha a nyolcvanas évekbe csöppentünk volna vissza - retro feeling kis ránc felvarrással. Pincérek élére vasalt fehér ingben, tisztaság rendben, a gondozott, elegáns kertben szinte hallani véltük B. Tóth Lászlót és a Poptarisznyát.
No, de enni jöttünk!
A halászlé példaértékű volt, sűrű, ízletes, a besütött túrós csuszával együtt akár az Öreg Kőrössy Halászcsárdában is adhatták volna. A bundázott hal és körete ízletes volt, laktató, de hiányzott a felpakolásból, a köretekből a fantázia, az x faktor, a hozzáadott érték. És ez elmondható nagyjából a többi ételre is. A fekete ribizli levest az extra cukros és szirupos kaják kedvelőinek kifejezetten ajánljuk, mindenki másnak ehetetlen.  A kert eleganciájával sajnos nem tudtak az ételek harmonikus egységbe kerülni.
És arra a kérdésünkre adott válasz alapján, hogy ünnepnapon nyitva van-e az étterem, valahogy olyan érzésünk volt, hogy a nyitvatartás ellenére, ha lehet inkább ne jöjjünk, ne akkor jöjjünk és egyébként se jöjjünk, se ünnepnapon se máskor, mert sok a vendég, így sok a munka és a pincérnek is jár a kis lazítás. A kérdés már csak az, hogy mit érthetett a pincér azon, hogy “sok a vendég”, mert az étterem egy szép vasárnapi délutánon majdnem kongott az ürességtől, és mint kiderült aznap estére már nem is vártak vendégeket. A hely érdeme, hogy kertkapcsolatos egy most nyílt és remek kínálatot adó cukrászdával, bár ez nincs megfelelően kitáblázva, épp hogy észrevettük a fagyival távozó vendégek miatt.


Visszajövünk? a kert miatt vissza
étteremkritika - étterem - legjobb étterem - kritika - étterem kritika - vélemény

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése