2019. augusztus 3., szombat

Jamie's Italian - jah könnyű annak, akinek van csodalámpája…

Jamie's Italian - étteremkritika
A mesebeli Jamie-nek minden nehéz helyzetre ott volt a csodalámpa, ami segített. Zsidai Roy-nak ez a csodalámpa Jamie Oliver neve. Ennek az állításnak a legfőbb bizonyítéka szegény Ramazuri étterem. Nem tudom milyen ott az étel, de nem tudja valószínüleg az a  20-30 vendég sem, akik - miközben mi a “Jamie’s Italian”-ben ettük vacsoránkat - több csoportban, hosszan szemlélték a töküres Ramazuri kínálatát, majd alapos mérlegelést követően bejöttek a Jamie’s-be enni. Ezt teszi a név és a tömegvonzás :) .

Ugyanakkor azt gondolom senki sem bánta meg a döntését, mert az étterem tényleg jó.
A felszolgáló kedves, segítőkész és a felszolgált ételeken túl az étterem történetét is ismeri.
A hangulat olaszos, melyet a profit optimalizálás végett egymáshoz végletesen közel tolt apró asztalok ( de tényleg! - egy kétszemélyes asztalnál két személyre tálalt fogások és italok biztosan nem férnek el. Nagyobb asztalra, meg akkor lehet esély, ha nincs minden hely betáblázva előre...), és az állandó teltház miatti hangzavar már önmagában megalapoznak. Az előételek korrektek voltak, bár a fancy tálkában, jégágyon tálalt olajbogyót kissé túltoltnak éreztük.
A különlegeset mégis a tészták jelentették, mert mind a garnélás linguine, mind pedig Gennaro (Gennaro Contaldo Jamie üzlettársa és az olasz konyha nagynevű tudora) tagliatelle Bolognese-je maradandó élményt jelentett.
Ennyire ízletes, sűrű és különleges ízvilágot képviselő Bolognese szósszal még nem találkoztam. Ezt az Emilia-Romagna régióból származó, és az olasz konyha egyik alapjaként közismert szószt Gennáró az általánosnál jóval kevesebb összetevőből és nagyon lassan főzve készíti, ahogy az az alábbi videón is látható.

Desszertnek kóstoltunk egy igazán jó brownie-t karamellizált popcornnal ( ez utóbbit csak annak ajánlom, aki mobil fogászatot is hord magával) és rendhagyó módon Margherita Pizzát, ami a legautentikusabb nápolyi hagyományokat idézte.
Az étlap persze lényegesen gazdagabb kínálatot nyújtott, de ennél többet ketten egy este nem bírtunk...
Ha agyon csapnak sem értem, hogyan mehettek Jamie éttermei csődbe Angliában, ha ugyanezt a színvonalat hozták.
  • Légkör: kellemes,kötetlen, zsúfolt és zajos
  • Italok, borok: széles választék, gazdag borkínálat, 
  • Ár: $$$
  • Nyitvatartás: H-V 11.30-23.00
  • Gyermek barát: nem igazán
  • Mozgássérült barát: egyedül megközelíthető kerekesszékkel, van mozgássérült wc

Visszajövünk? persze hogy persze

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése