2019. július 5., péntek

Fanyűvő Étterem - Fehérlófia is ide jár…

Fanyűvő Étterem - étteremkritika étterem kritika
“Vad, viharos éjszaka dühöngött Skócia nyugati partjai fölött. Ezen történetünk szempontjából ugyan ennek különösebb jelentősége nincsen, miután történetünk nem Skócia nyugati partjain játszódik, hanem Írország keleti partjain. De azért ott is elég rossz idő volt.” 
Fura mód Stephen Leacock Gertrúd a nevelőnő c. könyvének sorai jutottak eszembe, amikor beültünk ebédelni a Fanyűvő étterem teraszára. Az étterem arculatát biztos nem felejti senki, aki akár csak egyszer is járt ott. 
Fa, fa hátán elnyűhetetlenül.:)
Na az (például jelen esetben mi) , aki a teraszra ül ki, ebből az égadta világon semmit nem tapasztal meg, mivel a terasz  bútorai fát akkor látnak, ha éjszakára beviszik a beltérbe…
Másik nagy különlegessége a terasznak, hogy sztereóban közvetlen közelről élvezhető a 6 sávos Váci út hangja és szaga…..  de ahogy a mondás mondja “Édes lányom, aki kurvának áll, az ne csodálkozzon, ha b...szák” 
Mi ültünk ide. 
A Fanyűvőtől nem szabad sem flancos konyhát, sem túlgondolt ételeket várni. Nemzetközi konyhának is csak igen nagy hunyorítások közepette nevezném a végterméket, de amit vállal azt becsülettel adja. Egyszerűen megformált méretes adag ételek, pont ahogy  az étlapon írva vagyon. Mint ilyenek viszont teljesen rendben vannak. A felszolgálás kedves és barátságos volt, és amin meglepődtem, hogy egyáltalán nem esett nehezére a pincérünkbek egy külföldi csoporttal elbeszélgetni a rendelésükről.
Akár kiváncsi is lehetnék ki találta ki, hogy az előétel padlizsánkrémet fagylalt kehelyben szervírozzák, de tulajdonképp mindegy… jöhetett volna konzerves dobozban is, itt az is beleférne. Az íze ugyanakkor túlszárnyal számos menőbb helyen felszolgáltat - sajnos a klasszikus erdélyi faszénen  grillezett verzió közelébe sem kerül, de ez talán nem is volt elvárás.
Főételnek kóstoltunk fogasfilét cukkinivel rakva remulade mártással, sajttal sonkával töltött pulykamellet és még akácmézes műzliben bundázott mozarellát is. Mindegyik rendben volt kinézetre is és ízre is. Persze itt nem szabad Sárközi Ákos, vagy Rácz Jenő féle tálalási csodákat várni, sőt még azt is elnéztem volna ha mindennek a tetején ott vigyorgott volna a petrezselyem… erre tessék : nem -  feleslegbe csak néhány fonnyadt salátalevél, meg félbevágott koktélparadicsom díszelgett a tálakon.
Általános gondolat, bár tudom, hogy a közizlést kell szolgálni - főleg ilyen helyen, de a fűszerek hiányát utólag nehéz pótolni…. Tessen bátrabban bánni a fűszeresszekrény tartalmával! 
Egyébként meg csak így tovább...
Séf: Bíró Gábor
  • Légkör: kellemes,kötetlen, akár baráti/üzleti megbeszélésekhez, akár rendezvényekhez, terasz elviselhetetlenül zajos
  • Italok, borok: széles választék, átlagos borkínálat, 
  • Ár: $$
  • Nyitvatartás: H-V 11.00-24.00
  • Gyermek barát: nem igazán
  • Mozgássérült barát: egyedül nehezen megközelíthető kerekesszékkel, nincs mozgássérült wc

Visszajövünk? persze



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése