2019. július 4., csütörtök

Kocsis Étterem - discretion magyar módra

Kocsis Étterem Komárom, Táncsics Mihály u. 79 - étteremkritika étterem 
Svédasztalos étterembe menni hatalmas kihívás! Egyből beugrik az örök kérdés: ennyiért-ennyit? A svédasztalos étkezést (hogy ne legyen zabálás) fel kell építeni....El is határozzuk az előéltel, leves, főétel, édesség négyszög szisztematikus bejárását. Mielőtt nekivágnánk megállapítjuk: az ennyiért itt tényleg remek, az ennyit meg értelmezhetetlen, hisz itt is (2 óra alatt) akármiből-akármennyit!

Vegyes érzelmeim voltak, vannak, és maradtak. A választék bő és megosztó. Levesből 2 féle, "másodikból" 10, édességből 3, saláták...És rajt, irány az asztal. Előételnek rántott sajtot és gombát választunk .A gomba remek, kiválóan átsütött, közepes méretű friss, ízletes.A sajt már a "nem nyert" kategóriában küzd az ehetőségért....épp, hogy langyos, nyögvenyelős szivacs....(Nem mentség, de mindenütt ilyen, ahol nem azonnal rántás után tálalják) 
Túljutván a nehezén, jöhet a leves! A húsleves a felejthető kategóriában játszik, a tárkonyos ragú viszont egészen kiváló. 
Nekifutunk a másodiknak....Csirkéből most rántott comb a kínálat-finom. Sertésből csemege sült karaj-hozzá az elmaradhatatlan vörös párolt káposzta. Remek ízesítés itt is minden, a hús omlós, kiváló. A rántott karajjal viszont gondjaink akadtak: lézerkardal vágott vékonyságában "csak a húst nem nagyon találtuk benne" élménnyel.Köretként a steak-burgonya remek, a rizs ehető, a grill-zöldség jó. Ellenben a savanyúságok 10/10 pontosak. Mind.Almapaprika, cékla, uborka, uborka-saláta, nem győzünk enni-pakolni és ismét enni! 
Megpihenünk....majd irány a desszert. Mákos guba, krémes-kakaós szelet- GŐZGOMBÓC..... 
Nem egy hüttében vagyunk Ausztriában! Emberek ez Komárom! Már az is élmény, hogy van....de ízletes, nem fojtós! A mákos guba viszont ismét kijózanító csalódás. Kissé száraz, nyögvenyelős. Vanília-sodóval leöntve épp, hogy eléri az ehetőt. A gyümölcssaláta kiváló, nem túl édes, remekül hűtött. 
Vegyes érzelmekkel töröljük meg izzad homlokunkat, hogy levonjuk a végső tanulságot: választani tudni kell! Ha szerencsénk van mindig ide járnánk, ha pechünk-akkor soha. Az igazság középen van! Ha társaságunk hallgat ránk dicsérni fogják, milyen remek helyre hoztuk őket, ha nem...hát magukra vessenek. Mi megszavaztuk a "jövünk máskor is" díjat, főképp, ha éhesek vagyunk, és ha szeretjük a rántott gombát, savanyúságokkal és a gőzgombócot feltétel nélkül!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése