2019. június 9., vasárnap

a Kert Bisztró - a hely igen, a konyha még nem

a Kert Bisztró - RestaurANTS étteremkritika

1930-at írunk. A budapesti utcákat igazi békebeli hangulat lengi át, elegáns hölgyek és kalapos urak sétálnak egymás mellett és a szerencsésebbek betérnek egy jó pörköltre és egy pohár uradalmi faj borra vagy a sörkertben csapolt friss sörre Takács János Borház nevű vendéglőjébe, hogy elfogyasszák mindezeket az utca felől elrejtett ősfás kertben, a nyári melegben árnyat adó lombok alatt. 

étteremkritika - étterem - legjobb étterem - kritika - étterem kritika - vélemény


A fekete fehér és szépia hangulat lassan színesbe megy át és itt ülünk 2019-ben az ízlésesen felújított és 2016 óta ismét megnyílt étterem kerthelyiségében.
A Kert bisztrót a tulajdonos unokái hívták újra életre a kulinaritás és hedonizmus iránt fogékony vendégek  legnagyobb örömére. A Thököly úti bejárat felől továbbra is rejtve marad az étterem legnagyobb különlegessége a varázslatos belső kert, "a Kert", melyben egyaránt kitűnően érezhetik magukat a nemzetközi konyhára vágyók, a délutáni beszélgetéseket néhány korsó házi sör mellet elköltők, és a mini játszótéren önfeledten szaladgáló és gyermekmenüt evő kicsik is.



Eddig ez akár egy fizetett pr szöveg is lehetne…. pedig nem az.
Az étterem ugyanakkor összetett élmény és a hely varázsa csak az egyik faktor.
A legfontosabb az ételek minősége.
Ezen a téren viszont a Kert-nek még van miben és hova fejlődnie.
Mindig nagy kihívás egy étterem életében ha egyszerre szeretne többféle célcsoportnak is megfelelni. Úgy tűnik, hogy ebbe a csapdába a Kert is besétált és párhuzamosan kínálja a megúszós fél grillcsirkét édesburgonya hasábbal és a nagyszerűnek ígérkező, szépen tálalt, de kicsi és csalódást keltő kacsa trilógiát. A szintén kóstolt bárány finom volt, de sajnos azóta lekerült az étlapról. A desszertválaszték bánatunkra szintén jobban mutat az étlapon, mint az asztalon.
A konyha előtt álló feladatok ellenére a hely joggal szerez magának visszatérő vendégeket és erről a jól felkészült és barátságos személyzet is gondoskodik.
  • Légkör: kellemes,kötetlen, akár üzleti megbeszélésekhez, akár rendezvényekhez, nyár esténként szabadtéri mozi
  • Italok, borok: házi sörök, átlagos bor kínálat
  • Ár: $$
  • Nyitvatartás: H-CS 11.00-23.00, P-SZ 11.30-24.00, V 11.0-22.00
  • Gyermek barát: játszótér, gyermek menü
  • Mozgássérült barát: egyedül nem megközelíthető a meredek rámpa miatt, nincs kimondottan  mozgássérült wc, de széles ajtó az van
Visszajövünk? Tavasztól őszig, leginkább a kert miatt

étteremkritika - étterem - legjobb étterem - kritika - étterem kritika - vélemény

étteremkritika - étterem - legjobb étterem - kritika - étterem kritika - vélemény

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése