2019. június 13., csütörtök

Hentes Bisztró Visegrádi utca - nem vegánnak való vidék

Ha csak úgy, egy "őrült ötlettől vezérelve" enni kéne gyorsan valamit ezen a környéken, ott a Hentes Bisztró a Visegrádiban, közel a Körúthoz, a Katonához... Reggel 7-kor már serceg a sült kolbász, kész az oldalas, van karaj, fasírt, csirkéből meg mell, comb,szárny...és az elmaradhatatlan töpörtyű!
Liba...sertés....Hm...



A "köret" ekkor még a kenyér-zsömle szekcióban tartózkodik, de savanyúból 6-7 féle díszeleg a félben elválasztott hentes pultban. Igen ...eredetileg Húsboltban vagyunk, de ebből már csak alig akad néha-néha bemutatóban, hogy emlékezzünk: ebből készül itt minden....(Vegetáriánusok messze kerüljék el ezt a helyet!) Állópultok, kockás neylon abrosz díszítéssel, néhány bárszékként funkcionáló magasított faülőke-pont arra jó, hogy gyorsan edd-és menny! 
Kiváló sült oldalas illat lengedez, de nem ivódik be a ruhába, pont ennyi kell, hogy tudd, ez nem a Michelin - csillagos szekció! Délben aztán beindul az egytálétel "választék"...Minden nap más-és más....egyféle leves és valami főétel+ még. Kettőből lehet választani (nem úgy, hogy kér, vagy nem kér...)Töltött káposzta, sólet, Dubarry sertéskaraj, pörkölt tarhonyával...ebben a műfajban utazhatunk hétfőtől péntekig.
Finom,ízletes,házias, kellő mennyiségű...olcsó.(persze ez relatív) de mégis....És gyakran van palacsinta-üvegbúra alatt, csokis és lekváros. Pont elég! Nem mikrózunk, ha meleg akkor is jó, és jó langyosan is...hidegen is...MERT VAN! Jól érzed magad.
És ez a lényeg.Kedves, udvarias kiszolgálás ,üdítő, ásványvíz, kávé! Tudod, hogy hol vagy, nem vársz mást, és amit vársz, azt tökéletesen meg is kapod.... Nem kell mindig kaviár! Ide nem beülni járunk-ide enni jövünk! Ha nem is minden nap,de beugrás-szerűen-örömmel! Fő a jókedv, a hangulat, és azért finomakat is lehet enni! Ez sem mellékes!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése