2019. június 3., hétfő

Taj Mahal étterem Budapest - masala orgia

Annak ellenére, hogy az átlag halandó számára az indiai ételek elsőre minimum furcsák és sokan idegenkednek tőlük, az indiai konyha alapjaiban hasonlít a magyarra. Ételeik nagy részét hagymának, fokhagymának és fűszereknek olajban pirításával kezdik. A fűszerekkel is hasonlóan bánnak, mint nálunk (csak éppen egész más fűszerekkel). 



Amikor indián kívül egy indiai étterembe látogatunk, a legnagyobb kérdés, hogy mennyire őrzi meg autentikus stílusát a konyha, vagy éppen mennyire megy alá az adott ország gasztro kultúrájának.
A Taj Mahal szerencsére a kezdetek óta tartja magát. 2002 óta vagyunk visszatérő vendégei az étteremnek és az ízek még mindig itt állnak legközelebb az indiai eredetikhez…
A konyhával épphogy csak ismerkedőknek lehet kicsit sok(k)nak hatnak az illatok egy hétvégi estén, amikor a teltházas étteremben megállás nélkül pörögnek a sarit viselő felszolgálók kezükben az ezer féle ízvilágot képviselő étkekkel, de megéri itt kezdeni az ismerkedést és folytatni is.
Maga az étterem is erősíti az autentikus vonalat. A díszítések, képek, edények, poharak, mind eredetiek (vagy legalábbis annak hatnak).
Ha valamit kritizálni lehet, az esetenként a felszolgálás színvonala. Persze, közhely, hogy nehéz jó személyzetet találni és még nehezebb egy pörgős étteremben meg is tartani, de néha kifoghatunk olyan felszolgálót, aki se nem kedves, sem nem tud semmit az ételekről. Szerencsére csak néha.
Nem felesleges dolog az édeskömény az étkezés után… egy kiadós indiai vacsora nem könnyű a gyomornak… elkél a segítség az emésztéshez.
  • Légkör: laza, de esténként inkább elegáns
  • Zajszint: hosszú étkezések, baráti beszélgetésekkel, 
  • Italok, borok: indiai italok, nem túl gazdag borválaszték, de ilyen fűszeres ízekhez nem is való a bor
  • Ár: $$$
  • Nyitvatartás: keddtől vasárnapig 12.00-23.00
  • Ajánlott ételek: dal makhani - alu gobi - taj mahal csirke - malai kofta
  • Gyermek barát: nem igazán....
  • Mozgássérült barát: elméletileg van rámpa a bejárathoz... mozgássérült wc az nincs
Visszajövünk? Hát persze

étteremkritika - étterem - legjobb étterem - kritika - étterem kritika - vélemény

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése