2019. június 28., péntek

Sirály Étterem Visegrád - szügyig a magyar valóságban

Sirály Étterem Visegrád - étteremkritika
Visegrád vitathatatlanul az ország egyik legfontosabb turista központja, mely ráadásul elég közel van Budapesthez, hogy csoport szinten érkezzenek a látogatók. A város fel is készült a kihívásra gasztronómiailag is. A Duna parton egymást érik a turista csalogató éttermek a magyar konyha remekeit kínálva. A Sirály közvetlenül a fellegvárhoz vezető út mellett várja a nagyérdeműt. 
Az egész város kész időutazás, ahol a legtöbb hely megpróbálja elhitetni, hogy a vendég visszatérhet a középkorba - ha csak néhány óra erejéig is. A Sirály beéri azzal, hogy zavarba ejti a betérőt, aki nehezen tudja eldönteni, hogy egy a nyolcvanas évekből itt ragadt étterembe, vagy egy XXI. századiba látogatott-e el. Látszik, hogy az elmúlt évtizedekben felújították a helyet, de mégsem sikerült megszabadulni a békebeli szocreál életérzéstől. A feszülő ellentmondás pedig csak erősödik, ahogy átmegyünk az étteremmel egybenyitott és valóban modern Hotel Visegrádba.
Az étterem tulajdonképp hozza az elvárható szintet, felvonultatva a gulyástól a libamájon át a marhapofáig mindent és meg is ugorja a maga által belőtt magasságot. Az ízvilág nincsen túlgondolva, mindenben dominál  bors és a paprika. A bizonytalanság ott kezdődik, amikor a szakács - valószínüleg felsőbb utasításnak engedve - kimerészkedik a biztonsági zónájából és lépéseket próbál tenni a nemzetközi konyha világába. Ha valaki úgy képzeli el az alma chutney (csatni)-t, hogy az elkészített almapürét összekeveri némi tejszínes tormakrémmel, az jobb ha megmarad a vegetával készített alapleveknél és nem próbál újításokat kreálni kút főből, mert, hogy ilyen receptet sehol nem találni, arra mérget veszek.
Mivel az étterem fennhangon hirdeti az ingyenes wifi-t, lehet érdemes lenne a szakácsnak adni egy számítógépet is, főleg ha elvárják tőle a nyitást a nemzetközi ételek felé.
A hely leggyengébb pontja ugyanakkor egyértelműen a felszolgálás. A szünidős, semmiről semmit nem tudó diáklány még mindíg jobb volt, mint a kedvetlen, unott és érdektelen főpincér.
Sajnos nem tudott nem eszembe jutni az alapvicc:
Emberünk magyaros bablevest rendel az étteremben…
Mikor megérkezik a leves és lerakja elé a pincér a vendég nézi a levest majd megkérdezi:
- Mondja csak, mitől magyaros ez a leves?
- Jah - mondja a pincér, azzal felveszi a tálat,majd oda dobja újra az asztalra
- Nesze b..meg!!!
  • Légkör: kötetlen, laza, turistákkal teli
  • Italok, borok: közepes választék, bort, azt inkább ne
  • Ár: $$
  • Nyitvatartás: azt nem tudni
  • Gyermek barát: gyerek menü, játszó helyiség
  • Mozgássérült barát: egyedül is megközelíthető kerekesszékkel, van mozgássérült wc a szállodában félemeleten - lift van
Visszajövünk? inkábbb nem

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése