2019. június 14., péntek

New Lounge 80 - Requiem in green

New Lounge 80 - étteremkritika
Elmondhatatlan boldogsággal és elégedettséggel tudna eltölteni ha valóban megvalósult volna a New Lounge 80 étterem weboldalára írt gondolat, miszerint “Szeretnénk, ha egy alkalom végett nem kellene a belvárosba autózni (a XVI. kerületből) az igényes helyszínt keresve...”
A szándék lehet, hogy megvolt, de a kivitelezésbe sajnos több végzetes hiba is csúszott.

Az újragondolt dizájnt uraló zöld színről leginkább egy modern temetkezési iroda jut eszünkbe, de mindezt megspékelték teljesen össze nem illő berendezési tárgyakkal és díszítésekkel. Ha valakinek ez nem lenne elég, a frissen felújított étterem máló vakolatát celluxszal rögzítette több ponton az igényes belsőépítész.
Még le sem ültünk enni, de az étvágyunk már elment.
Erőt vettünk magunkon és kértük az étlapot, mely a hely első (és sajnos utolsó) pozitív meglepetését tartogatta.Bőséges választék, akár még egy kellemes ebéd is kinézett a papír alapján. Vagy nem….
A gombaleves ehetetlenül sós volt. A só, mint vezérmotívum végigvonult az összes rendelt fogáson és némelyikben csak zavaró volt, de többnyire tönkretette a maradék élvezetet is.
Nem szoktunk a rendelt ételekről részletesen megemlékezni, de igen ritkán fordul elő, hogy négyből négy fogás legyen élvezhetetlen…
A levessel együtt érkező mártogatós válogatás (tepertőkrém, sajtkrém, padlizsánkrém) pánsíp szerű élményt nyújtott. A tepertő jó volt, sűrű ízletes, de nagyon kívánt volna egy kis zöldséget kísérőnek. Külön kérésre, tíz perc késéssel meg is érkezett… A sajtkrém jellegtelen, a padlizsán ellenben ehetetlen volt.
A főételnek kihozott cézár saláta öntete tönkre tette az egész ételt, de az okozott kellemetlenség nem ért fel a szuvidált, majd zsírjában (?!) vastagon kemény kérgesre sütött lazac steakkel, melyhez aránytalanul hatalmas adag (és sóban úszó) parajos rizottó társult.
Közel s távol az elmúlt hónapok legkiábrándítóbb gasztronómiai élményében volt részünk.
Kétségtelen, hogy az étterem - árszínvonala - felér a hőn áhított belvárossal, de lehet érdemesebb lett volna egy jobb belsőépítészbe, és egy tehetségesebb szakácsba invesztálni.
  • Légkör: amilyen egy elcseszett zöld szalonban lehet
  • Italok, borok: mindenből nagy választék
  • Ár: $$$
  • Nyitvatartás: V-CS 11.30-22.00, P-SZO 11.30-23.00
  • Gyermek barát: szék, menü
  • Mozgássérült barát: kerekesszékkel egy baromi nagy lépcsőfokra felmászva lehet megközelíthető, mozgássérült wc nincs
Visszajövünk? ide biztos nem






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése