2019. június 8., szombat

Vendéglő a Kisbíróhoz - kisBíró, nagy arc

Vendéglő a Kisbíróhoz - RestaurANTS étteremkritika
Adva van Bock Józsi bácsi, az általunk egyik legnagyobbra becsült villányi borász.  Van neki egy étterme, amit persze nem Bock Bisztrónak, hanem Óbor-nak hívnak. Van ugyanakkor Bock Bisztró névre hallgató étterem - rögtön három is. Ezeknek Józsi bácsihoz pusztán annyi közük van, hogy a nyitás előtt a tulajdonosok megbeszélték vele, hogy adja a nevét meg a teljes borválasztékát. Az már csak ráadás, hogy a Bock Bisztró Buda  hivatalos neve Vendéglő a KisBíróhoz. Na ide mentünk enni…



A corporate chef Bíró Lajos, akinek izlésvilága és stílusa jelentősen visszatükröződik a helyen.
A Bock pince teljes borválasztékát felvonultató étterem két szinttel, nagy terasszal várja a közönséget hegyekkel körülvett, elegáns budai környzetben. A személyzet szinte minden betérőt ismer, ami jelentős arányú törzsvendéget feltételez.
És valóban, aki egyszer erre jár, az valószínüleg jön újra is. A menü választéka nem túl bőséges, de állandóan vannak heti ajánlatok, melyek közül a legsikeresebbek az étlapra is felkerülnek idővel.
Legutóbb ezen heti ajánlatról választottunk - nagy megelégedésünkre.
Egy étteremben - legyen szó a sarki kisvendéglőről, vagy a gourmet konyhát kínálóról az emlékezetes ételeket keressük. Valami olyat, aminek az ízei hosszabb idő távlatából is visszaidéződnek és jóféle Pavlovi módra megindítják a nyálelválasztást pusztán az emlékezés hatására is.
Hát az előételnek kóstolt Croque Monsieur ilyen volt.
Fontos tudni, hogy Bíró Lajos és Varjú Viktor chef páros minden ételt, receptet átértelmez, és saját koncepció szerint épít újra.
A klasszikus francia melegszendvics is így járt, amikor kenyér helyett kalács és sonka helyett libamáj került bele. A csúcspont azonban a köretként adott kucsmagomba mártás volt, ami elképesztően harmonizált a bundás kalácsba bújtatott májjal.
Soha rosszabb kezdetet.
A folytatás sajnos nem tudta megugrani az előétel által felállított mércét, de szerencsére nem is rombolta le az összképet.
Nem is mi lennénk, ha nem kóstoltuk volna meg a desszertként kínált kolbász, szalonna és dohány ízű bizarr fagylaltízelítőt.
Hiba volt.
Tudjuk, hogy a pimaszság az évek során  védjegyévé vált Bíró Lajosnak, de akkor is….
A sós, paradicsomos ízvilágú gömb előételként még meg is állta volna a helyét… desszertnek azonban kiábrándító volt.  A dohány nyomokban sem köszönt vissza a következőből, de ez már legalább az édes ízvilágot képviselte.
A kreativitás dícséretes, az  élmény vegyes.
Séf: Bíró Lajos, Varjú Viktor
  • Légkör: kellemes,kötetlen, akár üzleti megbeszélésekhez, akár rendezvényekhez
  • Italok, borok: nagy választék, kiemelkedő bor kínálat
  • Ár: $$$
  • Nyitvatartás: 12.00-23.00,  keddtől vasárnapig
  • Ajánlott ételek: Tyúkhúsleves cérnametélttel - házi tészták
  • Gyermek barát: nem különösen, csak etetőszék
  • Mozgássérült barát: egyedül nem igazán megközelíthető a meredek rámpa miatt, van mozgássérült wc

Visszajövünk? Ha erre járunk...

étteremkritika - étterem - legjobb étterem - kritika - étterem kritika - vélemény

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése