2019. június 11., kedd

Őrház Chill & BBQ - vegák és türelmetlenek kíméljenek

Őrház Chill & BBQ - étteremkritika
Emlékeztek a Chef című filmből a jelenetre, amikor beugranak húsért Austinba a Franklin bbq-ba?
Ott a hatalmas smoker és kikerül belőle egy csodálatos darab marhaszegy, amit szinte harapás nélkül omlik szét a szájban és olyan élvezettel kóstolnak, hogy akármikor megnézzük a filmet, vagy csak eszünkbe jut már indulunk is Tahitótfaluba. 


Azt mondják, hogy az igazi jó étterem az, ami önmagáért megér egy utazást. Hát az Őrház bbq miatt sok kilómétert autóztunk már..
A Tahi kemping területén épült fel a bbq sütés magyar mekkája, ahova péntekenként 16.00-tól indulnak a gourmet zarándoklatok.
Érdemes jó előre tervezni az érkezést, mert hiába a méretes smoker,úgy tűnik a szegyre / lapockára / oldalasra / fejhúsra / császárhúsra vágyók számával és étvágyával az évek alatt sem sikerült felvenni a versenyt és a későn érkezőknek már “csak” az egyéb fogások maradnak.
Az Őrház nem egy klasszikus étterem, nem lehet asztalt foglalni, és az “ikonikus” ételek csak hétvégén (nyáron péntek du. is) készülnek, és ha rossz az idő, lehet ki sem nyitnak.
És mégis… a nyári esték hangulata kevés helyen lehet tökéletesebb, mint amikor közvetlenül a Dunaparton ülve fogyaszthatjuk a tökéletesre sütött húsokat akár élőzenés kísérettel.
A hangulat családias, hisen szinte mindenki visszatérő vendég, vagy majd az lesz.


Negatívum? Talán csak ha lekésed a várva-várt fogásokat és be kell érni egy jó hamburgerrel, vagy chili con burnt ends-el, vagy esetleg egy vietnámi phó-val. No meg  a felszolgálás, ami időnként annyira lelassul, mintha harmonizálni akarna a bbq sütés tempójával. Lehet tényleg a türelemre nevelés a cél, hiszen a bbq sütés egyik alapgondolata is ez:”Akinek nincs türelme hozzá, ne is kezdjen bele”
Egy hely, ami a rozsdás korlátok, a kopott bútorok, az estére elfogyó választék ellenére is maradandóbbat nyújt, mint sok divatos étterem, mert egyáltalán nem akar többnek látszani, mint ami.
  • Légkör: hobo-lobo
  • Italok, borok: nem jellemző
  • Ár: $$
  • Nyitvatartás: hektikus
  • Ajánlott ételek: Minden ami hús
  • Gyermek barát: zöld, medence
  • Mozgássérült barát: kerekesszékkel csak a kert megközelíthető :(

Visszajövünk? mindíg ha húsra vágyunk

étteremkritika - étterem - legjobb étterem - kritika - étterem kritika - vélemény
étteremkritika - étterem - legjobb étterem - kritika - étterem kritika - vélemény

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése